Το σεμινάριο LIB7 είναι ένα στοχευμένο σεμινάριο το οποίο αφορά στην κάλυψη των ερευνητικών και εκπαδευτικών αναγκών των προπτυχιακών φοιτητών του Οικονομικoύ τμήματος (ΟΕ).

Χωρίζεται σε 2 μέρη.

Στο 1ο μέρος δίνεται έμφαση στον τρόπο συγγραφής και στην οργάνωση μιας πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται οι βασικές αρχές, οι έννοιες, τα είδη και τα στάδια μιας επιστημονικής εργασίας. Δείτε το σχετικό βίντεο. 

 Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι ενημερώνονται για τις μεθόδους αποτελεσματικής αναζήτησης, - στρατηγικές αναζήτησης (τελεστές Boolean), για τον τρόπο ανάκτησης και διαχείρισης πλήρους κειμένου άρθρων περιοδικών, ηλεκτρονικών βιβλίων, μεταπτυχιακών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, κλαδικών μελετών. Δείτε το σχετικό βίντεο. 

Στο 2ο μέρος δίνεται έμφαση στην κατανόηση εννοιών όπως βιβλιογραφία και βιβλιογραφικών αναφορών,οι εκπαιδευόμενοι ενημερώνονται για τα βιβλιογραφικά πρότυπα που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία και εκπαιδεύονται στον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης της βιβλιογραφίας μέσω του εργαλείου διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών Zotero.  Δείτε το σχετικό βίντεο. 

 Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τον ορισμό της λογοκλοπής, τους τύπους λογοκλοπής, για ποιον λόγο πρέπει να την αποφεύγει καθώς και καλές πρακτικές. Επίσης, περιλαμβάνει παραδείγματα και ασκήσεις πάνω στα διαφορετικά είδη λογοκλοπής για καλύτερη κατανόηση του θέματος. Τέλος, το 2ο μέρος ολοκληρώνεται με τις τεχνικές και τους τρόπους για μια αποτελεσματική παρουσίαση μιας εργασίας.